petak, 17 Februar 2017 09:55

U vrtiću "Poletarac" Srebrenica upisano 56 mališana

vrtic poletaracU Dječijem vrtiću "Poletarac" u Srebrenici dosad je upisano 56 djece koja su podijeljena u tri grupe, dok je u igraonici "Drugarstvo" u Potočarima upisano 28, a u igraonici u Skelanima njih 16.

Direktorica vrtića "Poletarac" Srebrenica Tifa Efendić kaže da je do sada u pripremni program upisano 27 predškolaraca iz Srebrenice.

"Pripremni program uoči polaska u školu počinje 1. marta i trajaće do 31. marta od 9 do 12 sati. Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske snosiće sve troškove programa, osim hrane. Program se primjenjuje svake godine u vrtiću "Poletarac", rekla je Efendić koja dodaje da je na listi čekanja evidentirano desetero djece svih uzrasta za upis u vrtić, te apeluje na opštinsku vlast da ubrza izgradnju nove zgrade vrtića.

"Naš kapacitet radnih soba ne dozvoljava da primimo svu djecu. Nadam se da će izgradnja nove zgrade početi u skorije vrijeme te da ćemo moći ostalu djecu primiti u vrtić", istakla je Efendić.

Dodaje da djeca u vrtiću isključivo konzumiraju zdravu hranu, a roditelji imaju uvid u jelovnik.

"Cijena koju roditelju plaćaju iznosi 60 KM, a osnivač Skupština participira sa 60 KM. Pošto primjenjujemo zdravu ishranu u vrtiću, samim tim se povećavaju troškovi, te ćemo iz tih razloga imati potrebu da povećamo cijenu boravka u ovom vrtiću", zaključila je Efendić.

Autor: Kadira Šakić/JP "JS RTV Srebrenica"

pogledano 653 puta