utorak, 07 Februar 2017 21:06

Održan nastavak druge redovne sjednice SO Srebrenica

so srebrenica nastavak druge redovneDanas je održan nastavak druge redovne sjednice Skupštine opštine Srebrenica na kojoj su skupštinski odbornici razmatrali izvještaj o radu v.d. Nadzornog odbora JP "JS RTV Srebrenica", informaciju o stanju stambenih zgrada na području opštine Srebrenica i informaciju o održavanju lokalnih i nekategorisanih puteva sa područja opštine Srebrenica.

Na početku sjednice odbornicima se obratio član austrijskog parlamenta Gerhard Dörfler, koji je u Srebrenicu stigao na poziv opštinskog načelnika Mladena Grujičića, te je izrazio zadovoljstvo što može ponuditi pomoć Srebrenici i njenim građanima.

Gerhard Dörfler pozvao je predstavnike opštine Srebrenica da aktivnije rade i koriste fondove Evropske unije, ukoliko se Srebrenica planira kandidovati za Prijestolnicu evropske kulture 2024. godine o čemu je ranije razgovarano, a gdje su Austrija i Grad Beč pružili stručnu podršku pri procesu kandidature.

Razmatrajući izvještaj o radu i prijedloge vršioca dužnosti Nadzornog odbora JP "JS RTV Srebrenica", skupštinskom većinom danas je razrješena dužnosti dosadašnja direktorica JP "JS RTV Srebrenica" Mediha Smajić i imenovan Adem Mehmedović za vršioca dužnosti direktora JP "JS RTV Srebrenica" do okončanja konkursne procedure za izbor i imenovanje direktora ovog preduzeća.

U nastavku sjednice Skupštine opštine Srebrenica odbornici su još razmatrali informacije o stambenim jedinicama na području opštine Srebrenica, te informaciju o održavanju lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine Srebrenica.

pogledano 598 puta